Лятото вече е тук. Въпреки пороите и бурите, както и градуката, аз вече съм се настроила за лятната ни почивка. Нямам търпение честно казано. Не че кой знае колко съм прегряла от работа, но толкова обичам почивките със семейството ми, че просто нямам търпение.

След всяка почивка, не отричам, че връщането на работа ми е трудно, почти болезнено. Но болката си струва. Скоро потегляме към морето, а аз като всяка една жена започвам да купувам рокли, слънцезащитни кремове, джапанки, бански и разбира се моя любим летен парфюм. Няма да ви лъжа и ще си призная, обожавам парфюмите. Имам си зимни, летни, пролетни, есенни, за добро настроение, за депресивни състояния. За мен парфюма е неизбежен аксесоар. Обичам да имам парфюм за всяко облекло. Обичам, когато сутрин се приготвя за работа и според облеклото да си сложа някой от любимите парфюми. Всеки аромат ми напомня за някаква случка в живота ми, за някаква емоция, без значение тъжна или весела. То е като с песните, на някои ни се плаче, на други ни е танцува, трети ни напомнят за любим човек, или несподелена любов. За мен парфюма играе същата роля. Имам си няколко аромата, които използвам когато съм на море и много си обичам. Това са леки парюми, с цветни и цитросови нотки. Обожавам да ми мирише на лимон и жасмин. Признавам, че има и миризми, които никак не понасям, например имаше едно време един парфюм, който миришеше на тютюн и ванилия, този аромат може да ме изкара извън равновесие, повдига ми се от него. Другия аромат е, може и да ме осъдите за думите ми, но не понасям онези парфюмчета, тип сувенири с аромат на българска роза. Обожавам розовата вода и всички нейни свойства, но този аромат никак не ми понася.

Ще ми бъде много забавно, ако ми споделите кои са вашите любими парфюми и какви емоции създават те у вас, а аз мога да продължа с приготовленията, нямам търпение да прегърна морето.