Поради големия ви интерес, реших да споделя още няколко ценни съвета за правилното третиране на кожата. През последните седмици успях да тествам някои различни за мен рутини и ще ви ги споделя. Но както писах и преди, не ги приемайте за чиста монета и да ги приложите всички, защото може да не са напълно подходящи за вас. Тествайте, но премерено и се консултирайте със специалисти.

Именно защото аз бях прекалено и чак сляпо вярваща на моята козметичка, допуснах грешката да повярвам на думите. Имах лющеща се кожа около носа, която ми каза, че се дължи на себорея. Това е много сериозно кожно заболяване с причини и на други нива. Точно затова ми се стори интригуващо как нямам други признаци от себорея по кожата. Накрая се оказа, че това просто са мастни натрупвания от непочистване на кожата. Винаги обръщайте внимание на носа и го подчертавайте на вашите козметички, за да не изпаднете в моята ситуация.

Споделям и един трик при излизане на неприятни пъпки. По принцип щом се появят, значи организмът иска да изкара това замърсяване и трябва д го направи. Вашата задача е не да пипате и замаскирате пъпката, а да й помогнете да излезе без възпаления. За целта запарете вода и пуснете пакетче чай от лайка. След като постои за кратко, още горещо го поставете върху пъпката. То ще подейства антибактериално и ще спомогне за по-лесното възстановяване на кожата.

Последно от рубриката ми с полезна информация за кожата на лицето, която искам да споделя с вас, е, че кожата има своите моментни състояния. Затова винаги използвайте продукти според сезона и усещането ви. Също важно е да се храните пълноценно и да избягвате захар и аспартам. Ако забележите пъпки тип акне, то намалете или изключете за кратко млечните продукти. Само с козметика не става, затова полагайте цялостна грижа за себе си, за здравето и за лицето си.