От няколко месеца имам един проблем, който прави кожата ми склонна към акне. Аз през тийнейджърските си години не съм имала подобни терзания. Последваха няколко почиствания при моята козметичка и стотици похарчени левове за продукти, от които нямаше ефект. Какво направих в тази ситуация? Случайно попаднах на добри отзиви за професионалист в борбата с акне и запазих час. За него чаках почти два месеца, но си заслужаваше и научих много полезни рутини за кожата, които искам да споделя с вас.

Паровото е да не правите като мен и да се хващате на маркетинговата въдица, че продуктите от определена марка трябва да се комбинират, за да дадат оптимален резултат. Това не е вярно. Всяка козметична компания има добри продукти, но те може да са 1 или 2. Така като комбинирате различни добри продукти от различни марки, съобразени с индивидуалните нужди на кожата, получавате успешна козметична комбинация.

Второ, няма две еднакви кожи. Ако някой ви каже, че има един и същ проблем като вашия, то да знаете, че е много вероятно решението да е различно. Всъщност има типове кожа, които могат да влязат в категория. Но това не означава, че трябва да ползвате абсолютно същите продукти като човек с такъв тип кожа.

Трето – включвайте колкото се може повече естествени продукти. Например за премахване на грим, заложете на истинска розова вода, която няма да пресуши кожата. Използвайте етерични масла и комбинации от тях за околоочната зона, но ги нанасяйте само вечер, за да се абсорбират оптимално.

Четвърто – не прекалявайте с прекомерно почистване на кожата, защото ефектът може да е обратен. При мен се беше получило нещо подобно от три поредни месеца козметично почистване на лице. Ако няма необходимост, ще травмирате кожата и може да я пресушите. Затова се доверявайте само на специалисти и винаги питайте защо дадено нещо е необходимо.

Ако темата ви е интересна, бих я продължила.