Естествено сочните и изкусителни устни са дар от природата. Те са като зрели ягоди, които всяка жена иска да има. Причината, освен биологична, е, че са едно от най-мощните женски оръжия.

Представете си само Анджелина Джоли. Запазената ѝ марка са именно нейните устни. Неслучайно много жени прибягват до хирургически интервенции с надеждата да уголемят устните си, подражавайки на нея или друга знаменитост. Истината обаче е, че винаги си личи оперативната намеса, а както знаем, по-хубаво от естественото няма.

Разбира се, съществуват и много алтернативи на скъпите процедури, като най-добрата е просто да се грижим за устните си целогодишно чрез няколко прости правила. Знаете ли, например, че кожата на устните е по-уязвима към външни фактори като вятър, слънце и морска вода, затова трябва да ѝ бъде обръщано специално внимание? Не е сложно, достатъчно е да следвате няколко лесни стъпки. Ето ги и тях:

На първо място в редицата на защитниците влиза балсамът за устни. Това малко бижу в дамската чанта едновременно ще хидратира и предпази устните ви от вредните външни влияния. Освен полезен, той е изключително ароматен и се предлага в различни вкусове, цветове и опаковки, според нуждите и вкуса ви.

Като допълнение към балсама можете да използвате и обикновен крем, който овлажнява. Препоръчитело е да бъде нанасян през нощта, за да се абсорбират полезните съставки докато спите.

Приемът на вода е необходим през всеки сезон, а през лятото нуждите от естествена хидратация са особено завишени. Липсата ѝ влияе лошо върху здравето и се отразява неблагоприятно върху кожата, включително и тази на устните.

Ако имате остатъчни мъртви кожички от нежелано напукване на устните, използвайте ексфолиация. За да отстраните нежно клетките, без да нараните здравата кожа, почистите устните с мека четка за зъби. След това, разбира се, нанесете балсам за мекота и блясък.

Съществуват редица природни средства с благоприятно действие върху здравето на устните и естетичния им вид. Открийте своята перфектна комбинация от витамини и бъдете готови да изкушавате.