Лятото е почти при нас и отново на дневен ред излиза въпросът: Море или планина? По мои наблюдения, морето води по предпочитания, но не малко са и хората, които се насочват към планинското спокойствие. Тази година и аз смятам да бъда от вторите и ще ви споделя защо в следващите редове.

Планината носи своята неземна красота целогодишно, но през лятото е особено внушаваща. Точно това за мен е най-подходящият момент, в който да събереш багажа и да тръгнеш на приключение сред природата. Зелената шир те обгръща, прохладата те освежава, гледките те оставят без дъх и няма по-естествен и приятен фитнес от разходката по планинските пътеки. А изборът е огромен. В България сме привилегировани да се радваме на това природно богатство, защото почти 1/3 от територията ни е покрита с планински масив.

А знаете ли, че сред способностите на планината е и да тонизира и подмладява? Както споменах по-горе, добрата форма сред природата се постига много лесно и приятно. Не усещаме умора, не мислим за калории, време и стрес, отпускаме ума си и може дори да медитираме. Така бързо се тонизираме и разбира се – подмладяващият ефект не се забавя. Той се дължи също и на отделянето на DHEA – хормон на младостта, което е научно доказано, че се засилва сред планинската атмосфера.