Здравейте, приятели. В предния си блог започнах темата за една специфична японска техника, позната като японски лифтинг за лице или просто Кобидо. Вече ви споделих малко повече информация за метода, а днес ще обърна внимание на ползите му конкретно към кожата на лицето.

Колагеновият протеин съставлява повече от 80 % от човешката кожа и осигурява нужния еластин, а процедурите с Кобидо не се нуждаят от специални кремове или подхранващи масла.

При тази техника се работи с 16-те повърхностни лицеви мускула и по-специално невро-сензорни точки и енергийни меридиани, които ще имат значително влияние върху клетъчното хранене и енергийната циркулация. Така се подобрява по рефлекторен начин физиологичната функция на нашето тяло, бръчките се изглаждат и се тонизират отпуснатите мускули. Ето защо Кобидо се възприема като перфектна комбинация от традиционни концепции от японската медицина за естествена борба със стареенето на лицето. След процедурите с него, кожата се регенерира и се свеждат до минимум първите симптоми на стареене.

С Кобидо се подобрява кръвообращението на кожата на лицето и се стяга кожата, като в същото време се елиминират и мъртвите клетки. Освен това се стимулира нервно-мускулната област и се освобождава натрупаното напрежение в мускулите и врата. Това означава, че масажната техника е не само разкрасителна, но и заздравителна и е подходяща както за жени, така и за мъже. Също така се създава усещане за благополучие, яснота на ума, а резултатите са видими още след първата сесия.