Кобидо масажът на лицето започва да се практикува от самураите, които го използват заради релаксиращия му ефект след битки, след това техниката традиционно е запазена и прилагана на кралските особи. Смята се, че по този начин подобрявали здравето и спомагали за дълголетието си.

Днес изкуството на Коби-до, известно още като японски лифтинг на лице или лифтинг на лицето без операция, представлява техника, базирана на бързи ударни и масажиращи движения, което изисква голяма сръчност от практикуващия метода. В допълнение към това присъстват нежни и дълбоки манипулации, които стимулират лицевите нерви, работещи върху подкожните мускули и действат положително на кръвообращението, като в същото време подобрява транспортирането на кръвта и лимфата, достига до клетките на кожата.

Други основни предимства и ползи на кобидо масажа са, че помага за елиминирането на токсините и примесите в организма, насища тъканите с кислород, благоприятства разпределението на хранителни вещества и стимулира производството на колаген, еластин, вещества, отговорни за добрият вид на кожата.