Спалнята е нашият оазис на спокойствието, където презареждаме батериите си след дългия ден, изпълнен с напрежение и трудности. Разбира се, за да за случи това, помещението трябва да бъде уютно и да носи наслада. Но как да създадем подобна атмосфера? За много декоратори е важно да направят спалнята на първо място възможно най-модерна. По този начин семплото жилищно пространство може да се превърне в мечта само с няколко лесни стъпки.

В много стаи ярките цветове моментално привличат вниманието. Но тези нюанси са по-малко подходящи за спални. Неутралните цветови тонове са полезни, за да се успокоим и да не натоварваме сетивата си. Например кремави или розови тонове са добър избор. Това гарантира спокойна атмосфера и мотивира да се отпуснем и релаксираме. Като цяло светлите цветове подчертават модерния външен вид, като отразяват слънчевата светлина по индивидуален начин.

Малки детайли като картини или завеси също трябва да се влеят в тази цветова концепция. От значение е правилната декорация, която трябва да бъде поставена само на избрани места. Задължителни са завесите, кувертюри и възглавници в различни тонове и шарки.

Специално усещане за благополучие идва, когато в спалнята навлиза възможно най-много естествена дневна светлина. Това е лесно за постигане през летните месеци, но какво ще правим през зимата? Естествената светлина през зимния сезон обикновено не е достатъчна. За случая са необходими лампи, които осветяват стаята със светлина, максимално доближаваща се до слънчевата. Добър избор например са светодиодите, които не само консумират малко енергия, но могат да се намерят в различни форми и цветове.