Вчера една приятелка ме попита защо не напиша статия за грижите за очите и ми изброи краставичките, лимони, портокали, резени ябълки и други подобни, които си нареждаме, заедно с маската…

Чудесно, мила, благодаря ти за темата. Ето ме и мен…

За тези, които обичат да си разбиват домашни помади с яйца и кисело мляко, и хума, и лимон, и настъргани какви ли не други плодове и добавки… то ще кажа, че последното от което имате нужда в допълнение към тях е нещо за около очите. Защото истината е че то… не помага. Ама никак!

Всъщност резените са мит. Както и торбичките с чай. Усещането, че кожата около очите ви е по-нежна, ако сложите нещо на клепачите си, докато чакате маската да изсъхне, е илюзорна.face-mask С каквото и да се намажете или да измиете лицето си – кожата ще бъде по нежна, просто защото на същото това място тя е… много по-нежна.

Преди време резени са се слагали, за да не попадне частица от маската в очите, или защото са вярвали, че така ще се свият торбичките и ще избледнеят сивите кръгове. За съжаление, ако това би било истина днешната козметична индустрия нямаше да влага милиони, за да се измислят околоочни кремове за изморени очи, бръчки и всякакви други, а всички щяхме да се клепаме и нареждаме лицата си като салати.

Така че, приятели и читатели – краставичките стават единствено за ядене, а лимоните и чая вървят добре с маската, но не и на лицето, а като напитка в комбинация с нещо за четене, докато траят разкрасителните процедури. Край.  😉