Кола маска, епилатор или…?

Наближава сезонът на късите панталонки, шортите и полите. Знаете какво означава това, нали? Край на дългите дрехи, които най-отзивчиво покриват целите ни крака. Вече можем да покажем малко повече плът и следователно е важно да се погрижим за добрия външен вид на кожата на цялото ни тяло. В този ред на мисли обзалагам се, че много от вас се замислят кой е най-добрият начин за обезкосмяване… Темата е малко деликатна, но позволете ми да изкажа мнението си по нея.

Waxing-picЕпилаторът има своите предимства. Ползваме го в домашни условия и спокойно можем да го определим като инвестиция в бъдещ период. Годността му буквално трае с години. Недостатъците му са, че е шумен, а боравенето с него изисква повече време. Аз например си ползвам епилатора доста често, но това, което не ми допада при него като страничен ефект е образуването на повече подкожни косъмчета. За да ги премахна, буквално си разранявам краката… Освен това при по-чувствителна кожа от епилирането може да се образуват точки или пъпчици по кожата.

Бръсначът е друга алтернатива, към която прибягваме. Личната ми препоръка е да не посягате към него твърде често. Ако веднъж сте епилирали крака си, след това може да ги избръснете един или два пъти, но после пак ги махнете чрез някаква техника на скубане. Така се предпазвате от възможността косъмчетата да станат твърди и черни в следствие на прекомерното бръснене. Налага се от време на време да махате и коренчетата ми, така че ще ви се наложи да преглътнете болката.

Кола маската – аз съм й фен. Ще говоря само за топлата кола, защото нямам опит със студената такава. Като че ли е по-подходяща за чувствителна кожа в сравнение с епилатора. Освен това колата реално може да забави процеса на растеж на косъма, както и да го изтъни. Неприятното в този случай е, че е необходимо дължината на косъмчето да е малко по-голяма, за да може то да се отскубне. Не случайно и професионалните козметици също избират да боравят с топла кола вместо с нещо друго в работата си 😉

Знам, че сигурно се питате какво е мнението ми за лазерната епилация, но истината е, че все още леко се притеснявам да поема по този път. Скъпо е и се изискат няколко посещения, за да се забележи ефект. Освен това, може аз да съм старомодна, но все си мисля, ще е възможно и да се появи някой страничен ефект от процедурите.

One thought on “Кола маска, епилатор или…?”

  1. През лятото ми се иска много да нося къси рокли. Мисля, че с тях ние жените изглеждаме по-женствени, отколкото в панталони, но не си го позволявам и по-голямата част от летните месеци съм все с някакви дълги поли или широки панталони. Проблемът е именно в епилирането. Имам по-чувствителна кожа и ползвам епилатор, просто защото от бръсненето започвам да боцкам (буквално), все едно нямам дамски косми, а мъжка брада. Адски дразнещо е. Редовното ходене на кола маска пък ми идва малко скъпичко. Лазерната няма да я коментирам. Правилно си написала и потвърждавам, че с епилатора имам страшно много проблеми – враснати косми и разраняване, зачервени места и пъпки. Този сезон обаче имам надежда – казаха ми непосредствено след ползване на епилатор да ползвам лавандулов спирт и след около 10 минути и по-мазен крем с овлажняващ ефект. Може и бебешко олио, за да не се изсуши кожата. Установих, че има ефект и ще продължа да ползвам епилатор, защото за мен той си остава най-добрият начин за обезкосмяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *