Посещенията при професионален козметик са неизменна част от програмата за красива кожа на всяка жена. Макар основните типовете кожа да са няколко със съответни правила към всеки от тях, всяка жена има собствени специфики, с които да се съобразява. Най-лесно и най-удачно е да се посъветвате с личния си козметик, за да сте наясно от какво и колко често имате нужда.

tipsМеждувременно аз ще се опитам да направя равносметка и да отговоря на въпроса: Колко често е удачно да посещаваме професионален козметик?

Личното ми мнение е следното. Оптималните посещения са веднъж на 5-6 месеца или веднъж годишно. По-честите дълбокопочистващи терапии ми се струват прекалени, защото кожата на лицето привиква на този режим и започва да се замърсява по-често. Моля, обърнете внимание, че тук говоря за цялостно почистване на лицето с отпушване на порите, отстраняване на мъртвите клетки и т.н., а не други процедури. Нищо не ви спира да ходите веднъж месечно за хидратираща маска, масаж или услуга, която да стимулира добрия външен вид на лицето ви. Просто внимавайте с по-натоварващите за кожата процедури.

Всяка жена усеща кога има нужда от цялостно почистване или кожата й е замърсена, но най-важното е да не се престараваме с грижите. Нека всичко е премерено. Аз например се чувствам повече от добре, ако посещавам козметичен кабинет веднъж или два пъти на година за цялостно почистване на лицето си. Просто моята кожа е такава, а по-честите манипулации се оказват повече от необходимото и вместо да се чувствам по-добре, се получава обратния ефект.