Всяка уважаваща себе си жена е длъжна да се грижи за здравия вид на своята кожа. Именно затова внимателно почистваме лицето си всяка сутрин и вечер, правим си маски, ходим на козметик. Употребяваме продукти, съобразена с вида на собствената ни кожа, и хоп..! Тук е мястото да попитам. Използвате ли BB кремчета?

BB кремът за информация на тези от вас, които не зная, е крем за лице с повече от една функция. Той има покриващо действие и макар да не е толкова ефективен, колкото фон дьо тените или пудрите, върши повече от задоволителна работа. Много е подходящ за по-млади момичета, които все още имат нежна и еластична кожа, чиято красота просто да подчертаят. Разбира се, подходящ е и за зрели жени, които искат да подхранят кожата си и същевременно да замаскират някои от несъвършенствата на времето. Въпреки че BB кремовете прикриват част от малките недостатъци на лицето ви, не можете да очаквате, че то ще остане такова цял ден. Все пак BB кремът си е крем, той попива, но има редица полезни качества. Съдържа съставки, които подхранват кожата, поддържат я млада и я хидратират, стесняват порите и уравновесяват тена. Една от най-позитивни му черти е, че има защитен UV фактор, който е много важен с оглед на предстоящите летни месеци. И понеже допускам възможността не всички кремчета да имат UV защита, четете внимателно опаковките, преди да купувате. Подбирайте също 38da7460b3977892f52da92b9afb121eтака в зависимост от тена на кожата си и задължително първо изпробвайте с тестер как се отразява кремът на кожата на ръката ви, преди да си го закупите и да започнете на го нанасяте на лицето си.

Между другото аз съм ползвала BB кремове на Гарниер, Нивеа и Биотен. Този на Гарниер като цяло е по-плътен и тежък, покрива по-добре, но за моята кожа не беше подходящ. С него е важно да внимавате да не допрете лицето си до бялата си блуза или лице, защото има голям шанс да се изцапате. Тези на Биотен и Нивеа са по-леки и лично на мен ми допадат повече, защото не ги усещам на лицето си, а в същото време кожата ми изглежда видимо подобрена. Все пак всичко е индивидуално и силно зависимо от типа на кожата ви. Във всеки случай обаче бих ви препоръчала да се ориентирате към BB крем вместо да се мажете с фон дьо тени 😉