Плътните устни придават по-привлекателно и екзотично излъчване. Някои от жените са късметлии и по рождение ги имат. Но възможно ли е и останалите да го постигнат? Разбира се, и ви давам няколко съвета за това как да имате по-изразени и сочни устни.

Дори с помощта на червило можете да увеличите обема на устните бързо и лесно. За да направите това, просто използвайте четка, за да очертаете контура и да запълните. Старайте се да не направите цвета твърде тъмен или светъл, защото ще изглежда визуално неприятен. Важно е и да бъдете прецизни и да нанесете червило плътно и равномерно, за да създава илюзия за обемност.

С молив за устни ще също може да се постигне подобен ефект или дори триизмерен. Моливът трябва да е поне един тон по-светъл нюанс от червилото. След това очертайте контура на устните и запълнете с червило. По този начин ще получите визуално увеличение на обема на устните. Ако пък използвате по-тъмен нюанс от червилото, ще получите обратен ефект.

Бляскавият гланц също е перфектен съюзник. Чрез нанасянето му се постига допълнителен оптичният ефект за обем. Също така за още по-голяма текстура, можете да добавите втори слой гланц в центъра на долната устна, като той трябва да е с леко по-тъмен цвят.

С матовите червила, независимо от нюанса им, също може да се уплътнят устни. А за още по-добри резултати – използвайте два нюанса матово червило.

За тънките устни се препоръчват коралови, розови, червени, прасковени нюанси. Благодарение на тези цветове ще получите положителен оптичен ефект . Тези, които трябва да избягвате са гранати, бордо и касис, които са препоръчвани за дами с по-дебели устни.

И накрая, за да изглеждат устните плътни, те трябва да са добре поддържани и хидратирани. За тази цел е необходимо да ги ексфолирате веднъж седмично. По този начин премахвате мъртвите частици и да ги правите да изглеждат по-сочни.