Ледът не само разхлажда коктейлите в летните дни, но действа чудесно и върху кожата ни. Ледената терапия е изпитан трик за красота с доказан ефект и се предлага във все повече центрове за красота. Малки замръзнали блокчета са чудодейни за всекидневните ни проблеми и нужди за добра визия, затова ще ви запозная с основните им действия.

Подпухналите очи са голям проблем и е изтощително всяка сутрин да търсим начини, с които да прикрием торбичките. Разтърквайки леко областта под очите с кубче лед, кожата бързо ще се прибере и ще добие свеж вид. А дори и да не страдате от подпухналост, използвайте кубчета лед за подобряване на циркулацията и блестяща кожа.

Ледено блокче е добър съюзник и срещу пъпките. Ако разтъркате с него мястото на кожното раздразнение, възпалението ще намалее, а пъпките ще намалят постепенно обема си.

С лед можете да намалите болката си при обезкосмяване. Поставен на мястото, което е било третирано, той ще намали зачервяванията и ще успокои раздразнението. Същият ефект ледената терапия постига и при изгаряне.

А в комбинация с подходящи билки като коприва, невен, бял равнес и градински чай, терапия с ледените кубчета предотвратява излишния себум по кожата и предотвратяват появата на акне.