Каква е тайната на красивата и сияйна кожа на лицето? Правилната грижа, разбира се. Никога не е късно да започнем да даваме на кожата си това, от което наистина се нуждае. Например маска за лице. Тя трябва да е специално съобразена с типа кожа и да я снабдява с необходимите ѝ хранителни вещества и витамини. Тъй като активните съставки се абсорбират по-добре, когато порите са отворени, може да си вземем релаксираща вана, докато сме с маската на лицето.

Друг фактор, който оказва влияние върху кожата, а ние често пропускаме, е слънцето. Колкото и да обичаме слънчевите лъчи през лятото и да им се радваме през зимата, те спомагат за по-бързото състаряване на кожата. Ето защо слънцезащитата е толкова важна. Препоръчително е да използваме крем или лосион с UV защита целогодишно.

А вие масажирате ли лицето си? Леките масажи също са много полезни за кожата, защото след това тя има по-свеж вид и се подобрява кръвообращението ѝ. Най-подходящото време за масаж на лицето е преди нанасянето на грим. Може да използваме по-голямо количество дневен крем, а след процедурата да отстраним количеството, което не се е абсорбирало с памук.

Всички знаем, че красотата отвътре, личи и отвън. Затова е важно и какво включваме в менюто си. Например броколи, моркови и спанак предотвратяват изсушаването на кожата. Храни, богати на витамин А пък спомагат за еластичността на кожата.

И не на последно място – водата. Чаша топла вода с лимон всяка сутрин на гладно, поддържа кожата стегната и мека, пък и влияе добре на метаболизма.