Рошавите или сапунените вежди са факт и много козметици споделят мнението, че тази тенденция ще се запази и през следващата година. Всъщност този тип вежди не са новост, а добре забравено старо. Още в миналото, високопоставените дами са сапунисвали веждите си, за да са обемни и оформени. Вероятно тази мода са следвали и нашите баби, а сега е наш ред.

Разбира се, рошавите вежди не са за всеки вкус и не всички биха се харесали с тях. Но няма как да разберете дали е така, ако не пробвате. Колкото и лесно да звучи, за „отглеждането“ на сапунените вежди си има няколко прости правила и съвети.

Първото и най-важно нещо е търпението. То ще ви трябва, за да оставите веждите да растат, докато не възстановят отново естествената си форма. Ако е необходимо, може да подобрите и подпомогнете процеса с витаминозен серум.

След като сте постигнали заветния резултат и сте се сдобили с плътни и гъсти вежди, трябва да се научите да ги сресвате правилно. Това става с четчица за вежди или мека четка за зъби. Косъмчетата на веждите трябва да следват посоката нагоре и навън. Веднага след това ще забележите, че погледът става по-изразителен и се променя целият израз на лицето.

Ако все пак забелязвате празни места, които искате да попълните, използвайте молив за вежди, който е в същия нюанс като естествените ви вежди. Накрая може да сложите малко гел за вежди, за да укротите немирните косъмчета и да придадете повече обем. Ако не разполагате с такъв, винаги може да използвате стария изпитан метод със сапун.

Ако искате да имате напълно естествен вид и да акцентирате на веждите си, използвайте лек, ежедневен грим в неутрални нюанси.