Ключов елемент за перфектната визия са перфектните вежди. Но знаем ли какви по форма и дебелина ни отиват? Също както при дрехите и при косата, така и при веждите се наблюдават различни тенденции. Всички си спомняме модата на тънките като конец вежди, после се наложиха неестествено дебелите вежди, а сега най-после отново дойде ред и на по-естествения вид. Пак на мода са рошави вежди, срещани също и като сапунени вежди.

Рошавите вежди се завърнаха и все повече набират популярност сред знаменитостите. Вече на много места, особено в Instagram, може да видим известните лица с гъсти и леко безформени окосмения над очите си. Шегата настрана, но факт е, че рошавите вежди придават сияен и леко романтичен израз на лицето.

Тайната на рошавите вежди е много проста – те трябва да бъдат оставени по начина, по който са израснали естествено. Не се скубят и остават дебели и храстовидни. Само формата на веждите може да се регулира чрез разресването им, така че косъмчетата да не се бъркат или оплитат и да стоят разделени, небрежно повдигнати. Така с малко усилия се постига естествен вид с изразителни вежди. Или както някои потребители и бюти блогъри се шегуват – естествен вид с вежди тип „карантинен стил“.

Ако имате гъсти и буйни вежди, толкова по-добре. Но, все пак, за да им придадете по естетически вид може да ги срешите с четка за зъби, която предварително е натрита с малко сапун. Този трик изглажда непокорните косъмчета, а и придава визуален обем на по-тънките.