Кожата се нуждае от постоянна хидратация, особено при настъпването на студените месеци. Вместо скъпа козметика и експерименти кое как би повлияло на кожата, много жени разчитат на грижата на натуралните серуми за лице. Те помагат не само при суха кожа, но оказват благоприятно въздействие и върху други кожни проблеми.

Предимството на серумите е, че предвид съдържанието и структурата си, могат да проникнат в най-дълбоките слоеве на кожата. По този начин те влияят не само външно, но и вътрешно, като се явяват трайно решение за борбата с различни кожни проблеми, оставяйки кожата тонизирана и подмладена.

На пазара се предлага богато разнообразие от серуми за лице, които съдържат полезни естествени масла, подходящи според типа кожа. Искаме или не, след 25-годишна възраст тялото ни постепенно престава да произвежда вещества като колаген и хиалурон. Разбира се, това не означава, че не може да направим нищо по въпроса или да си го набавим с външни помощници. В този случай най-подходящи са серумите за лице, които се нанасят особено леко върху кожата и в същото време я подхранват в дълбочина.

Разбира се, може да комбинираме няколко серума за комплексна грижа за кожата – например за подхранване, против стареене и за озаряване.

Серумите за лице могат да бъдат ползвани и като основа за грим. Заради лекия си състав, те бързо снабдяват кожата с нужните й вещества и се абсорбират лесно. По този начин не оставят мазна следа като някои кремове, а лицето ни е достатъчно подхранено и чисто, за да нанесем грим.