В ежедневието често е особено трудно да спазваме строги диети, а в празничния сезон е направо мисията невъзможна. Въпреки това, съществуват малки хитринки, които да включим в дневната си рутина и да се погрижим за добрата си фигура. Една от тях е приемът на вода с лимон.

Сигурна съм, че сте чували за този метод многократно, но опитвали сте го? С него не е необходима никаква диета. Въпреки това, положителният ефект на водата с лимон върху теглото, дава бързи резултати. От една страна, напитката активира метаболизма. От друга страна придава и множество ползи, които се отразяват на цялостното физическо състояние. На какво се дължи това? Нека разберем.

За да може подкожните мазнини да се изгарят равномерно през целия ден, метаболизмът в идеалния случай трябва да се стимулира сутрин. В тази връзка някои започват деня особено активно с джогинг или други физически упражнения. Но не всеки има възможност да тренира по това време. Ето защо топла вода с пресни лимони е наистина добър заместител. Тази напитка съдържа голямо количество витамин С, който има положителен ефект върху производството на хормони и храносмилането.

Преди всичко лимонената вода стимулира активирането на хормона на щастието серотонин и на невротрансмитера норадреналин. Тези хормони имат особен ефект върху метаболизма и от своя страна стимулират изгарянето на мазнините. В същото време лимонената вода подтиска и апетита към сладко – още един положителен ефект.

Положителният ефект срещу излишните килограми обаче не е единственото предимство, което водата с лимон носи със себе си. Както вече споменах, тя е богата на витамин C, който укрепва имунната система целогодишно. В същото време стимулира и производството на колаген, а това видимо подобрява кожата.

За да се наслаждавате на добра фигура, добро здраве и настроение, са ви нужни само половинка или цял лимон и чаша топла вода, която да изпиете около половин час преди закуска.