Чували ли сте, че всяко ново е добре забравено старо? Тази максима важи в пълна сила не само за модните тенденции, но и за грима. И така гримът, който беше актуален през 90-те се завърна отново и през тази година. Силни и ярки сенки за очи, разчупена очна линия и смел руж: цветно е като ретро видео по MTV. Но не забравяйте, че не бива да се прилагат всички тенденции наведнъж. Ако искате ярки сенки, на устните може да поставите само гланц с блясък, ако искате да очертаете устните си, тогава не прекалявайте с грима около очите. Нека сега се върнем назад във времето и си припомним какво беше актуално тогава и какво излезе и тази година.

Цветното разнообразие на клепачите характеризира грима от 90-те. Ярките цветове за предпочитане са солови артисти и не се смесват с други нюанси. Особено жените със зелени очи могат да се отдадат на смелата визия със сенки в червено. Защото допълващите се цветове наистина карат очите да блестят. При толкова смел грим, дори спиралата и червилото могат спокойно да отпаднат. За такава визия обаче е задължителен равномерният тен. Затова не забравяйте да покриете малките участъци от зачервяване и сенки под очите, защото в противен случай, техният ефект ще се засили от червените сенки за очи.

Друго нещо, което доскоро се смяташе за забранено, сега отново е напълно модерно – става дума за очертаването на устни и тъмното червило. Гримьорите препоръчват при тесни устни да се постави контур върху външния ръб на устните и да се очертае. За по-силен 3D ефект пък може да се нанесе отгоре и прозрачен гланц за устни.

Друго нещо, което отличава гримът от 90-те е бледият тен и ружът. Четката за руж се поставя в най-високата точка на скулите и плавно минава към слепоочията. Този външен вид ще бъде по-мек, ако нанесете кремав руж, който нежно потупвате с пръсти, вместо пудра.