Времето е ценен ресурс, затова трябва внимателно да разполагаме с него. Едни от важните неща, на които да се наслаждаваме редовно, са ритуалите за красота с натурална козметика. Всеки, който премине към тях, успява да се измъкне от рутината и да обърне внимание на нуждите на собственото си тяло. Разбира се, за косата и кожата това преминаване към натуралните съставки може да е малко предизвикателство, затова ще ви споделя как да се случва стъпка по стъпка.

Първо трябва да знаете, че този процес ще действа само ако сте последователни. Ефектът няма да е моментален, но със сигурност ще има такъв и ще се изумите от резултатите, които сте постигнали. Дерматолозите препоръчват да се започне с натурална козметика, която да изпробвате на малка част от кожата си и да наблюдавате как тя реагира. След това вече да се премине към цялостно използване на продукта.

Слушайте редовно тялото си, то ще ви каже всичко, което трябва да вземете предвид. Например, как се чувства кожата, приятни ли са текстурата и уханието на използвания продукт, колко често трябва да се мие косата с новия продукт и др. Всички тези наблюдения ще помогнат да намерите подходящата натурална козметика за индивидуалните си нужди.

Полезен инструмент по пътя към по-внимателен живот е воденето на beauty дневник. Например може да правете ежедневни бележки за вашата рутина за красота. Това помага да се поддържа общ поглед, когато изпробвате нови продукти. Кои съставки за какво използвате? Какъв ефект вече забелязахте? Към кои продукти как реагира кожата ви и друга ключова информация.