Има няколко жеста, които са толкова чувствени, колкото жена, която нанася червило с леко отворена уста, след което притиска плътно устните си и се гледа в огледалото със самодоволна усмивка. Да, гримът ни кара да се чувстваме секси. И не защото подобряваме външния си вид с пудра, руж и други подобни, а защото с акта на гримиране показваме: грижим се за себе си, подчертаваме своите качества и се чувстваме добре в телата си. Прекрасно чувство.

Първото впечатление е визуално. Това е факт. Особено на работа или на среща, малко грим може да помогне за всичко. Когато знаем, че изглеждаме добре (благодарение на малко руж, червило и спирала), изглеждаме по-уверени и разбиваме опонента си за рекордно кратко време. Гримът ни прави силни – не само визуално, но преди всичко психически.

Яркочервеното червило и тъмните опушени очи говорят на различен език от розовите бузи и устните с гланц. Гримът задава сигнали. Независимо дали искаме да бъдем сериозната бизнес дама, невинното момиче или хипи момиче: с правилния грим може да влезем във всяка роля, която пожелаем.

Съвременният грим има интелигентни технологии и магически ефекти. От хайлайтъра, който придава на тена ни блясък, до гениалните текстури на фон дьо тена, които карат несъвършенствата да изчезват сякаш по магия. Просто е забавно да експериментираме с всички страхотни неща. И защо не? Все пак гримът е лукс, който със сигурност не е от съществено значение за живота, но със сигурност прави живота по-добър. Гримът прави доброто настроение още по-добро.