Затваряме очи, отпускаме лицето си в топлия облак от пара и любим аромат и оставяме стреса да се изпари за следващите десет минути. Това е уелнес в най-чистата му форма. И на всичкото отгоре, сауната е истинско удоволствие за кожата. Освен удоволствие и добро настроение, сауната за лице укрепва имунната ни система. Разбира се, ако я прилагаме правилно.

За благотворния ефект на сауната за лице, начинът, по който се използва, е от решаващо значение. През лятото например, не трябва да се прилага повече от два пъти седмично. Твърде много контакт с влага може да има обратен ефект и да изсуши кожата. Също така парата винаги трябва да е хладка, а не гореща. Десет минути са достатъчни за всяко приложение, а кожата трябва да бъде почистена предварително.

След третиране с пара, порите се отварят и клетъчният метаболизъм е максимално активен. Добавените към кожата продукти за грижа вече могат да действат особено добре – мазнините под формата на серуми, маски или кремове осигуряват витамини, хидратация и спомагат за сияен вид. Това се случва защото топлата водна пара стимулира микроциркулацията на клетките, така че кожата се снабдява с кислород. Ефектът е видим веднага: здравословното зачервяване на бузите среща деликатния блясък, който се появява върху тена ни от овлажняващия филм.

Топлината отваря порите и парата измива излишния себум, мръсотия и други отлагания по кожата. Следователно сауната за лице е перфектната основа за всеки почистващ ритуал. Тя не само ни прави красиви, но ни поддържа здрави. Използвана редовно, парата за лице гарантира, че лигавиците в носа, устата и гърлото не изсъхват и че патогените дори нямат шанс да се установят тук.

А вие пробвали ли сте?