Да се събуждаме всяка сутрин с перфектно оформени вежди? Да, това е мечта на всяка от нас. А напоследък ми прави впечатление, че към хубавите вежди се стремят и все повече представители на силния пол. За целта, оформянето, скубането и рисуването, се заменени от особено нашумялата тенденция – микроблейдинг. Сигурна съм, че сте чували за него. Някои от вас сигурно вече са се доверили на процедурата, а други обмислят да я пробват. Признавам си, че за момента аз все още използвам класическите методи, с които оформям веждите си, но тъй като темата ми е интересна и четох за нея, ще ви споделя какво научих. А вие може да ми разкажете какво мислите по въпроса, да допълните или коригирате информацията, която имам.

Най-общо казано, си представям микроблейдингът като полу-перманентен туш за веждите, за да изглеждат по-плътни, естетически добре да седят на лицето и в същото време да наподобяват естествен вид. За постигането на съвършената индивидуална форма, се използват иглички. Но не си представяйте болезнена процедура. Всъщност методът е доста прецизен и се извършва само върху повърхността на кожата и не проникват в нея. Така се имплантира по много деликатен начин медицински пигмент, който създава фини реснички, наподобяващи косъм.

Разбира се, за да бъде успешна процедурата и да се постигне желания ефект, трябва да се вземат предвид някои особености, сред които избор на подходящо студио. Професионалният салон винаги ще предложи предварителна консултация, по време на която ще се отговори на всичките ви въпроси.

А вие какво мислите за микроблейдинга – подлагали ли сте се на процедурата и какъв ефект имаше?