Празниците минаха, хапнахме хубаво и сега е време да се замислим отново да минем на по-лек хранителен режим. Лично на мен винаги ми става тежко след много вкусотии около Коледа и Нова година, които са ми се усладили.

urlЗа да компресираме прекомерното хапване, ще ви препоръчам една салата, която много обичам и е изключително лека и засищаща. Казва се “Витамина” и най-вероятно сте я виждали в менютата на ресторантите. Прави се настъргани моркови и цвекло и стръкче магданоз на върха. Допада ми, защото комбинацията от моркови и цвекло е много вкусна, а има някои трикове, които я правя още по-изкусителна. Добавете им шепа стафиди, малко изчистени слънчогледови и тиквени семена и лесно и бързо ще поучите кулинарен шедьовър. Да не забравяме и че семената са богати на хранителни вещества и дават много енергия. Добавете по избор настъргана ряпа, зеле или каквото на вас ви е вкусно.

Искам да наблегна на факта също така, че хапването на повече моркови и пиенето на фреш, в чиито състав има моркови, се отразява много добре на кожата, защото този зеленчук е богат на витамин А, считан за витамина на красотата, както и на витамини В, С и К. Освен това морковите са богати на калций, който е изключително полезен за еластичността на кожата.