Колкото ние жените имаме проблеми с кожата на лицето си, толкова и мъжете страдат от същия проблем. При тях основна грижа е изсушената и напукана кожа след бръснене. Понякога точно в областта на челюстта, брадичката и под носа загрубява, изтънява, става по-чувствителна или се алергизира. Имам много познати с мазна кожа, които дори избягват бръсненето като цяло, тъй като процедурата предизвиква  дразнене, поява на пипки или червени петна. За да поддържат приличен вид предпочитат машинки за подстригване. Брадата им изглежда леко набола, но не изцяло отстранена. За мъжката кожа са създадени много козметични продукти – от афтършейви без алкохол за след бръснене, до меките и толкова разпространени кремове, които постоянно рекламират от телевизионния екран.

Наистина ангажирана, разговарях с мъжете в моето обкръжение. Базирайки се на техния опит обобщавам, че по-голямата част избягват използването на скъпи самобръсначки (пък било то и с 73 ножчета!), а предпочитат електрически или самобръсначки с предварително зареждане, с подвижни глави, които могат да се ползват и под душа.

Ако и вие сте един от тези мъже, които имат много чувствителна кожа, то тогава тази малко стара, но особено ефектна реклама на Philips е именно за вас. 1. Насладете се на видеото. 2. Потърсете коя ще е вашата гъвкава машинка и не забравяйте, че макар по-голямо да е паричното вложение, то си заслужава, поради използването на приспособлението в дългосрочен план.