Не всяка жена може да се похвали с естествена руменина по страните на лицето си. Това е нещо, което зависи от типа кожа, от структурата на лицето, от гените, които носим.

Как обаче да постигнем такава, когато не сме “надарени” с алени бузи?

Баба ми винаги е казвала, че за да изглеждаш с повече цвят, най-естественият начин да го направиш е да нащипеш бузите си. Това действително действа, тъй като щипането предизвиква зачервяване. Но ефектът е краткотраен, освен това иска много щипане и ако кожата е по-тънка и лицето ви е с по-слаби капиляри, рискувате някой спукан капиляр.

Вторият вариант е руж. ОБАЧЕ как точно се слага руж много малко жени знаят. По-голямата част излизат като коуни с цветни бузи на улицата, смятайки че са сътворили истинско откровение с грима си.

РУЖЪТ се нанася като финал при гримирането – след фон дьо тена или пудрата и винаги на дневна светлина. Използвайте голямо настолно огледало до прозореца, за да виждате точно колко и в какъв нюанс нанасяте. Най-голямата грешка при нанасянето на ружа е, че жените масово използват огледала в коридора или банята, където светлината е доста по-приглушена. Помислете точно какъв нюанс ще ви отива, е второто по значимост. Дали малко по-розово, дали малко по-червено или пък карамелено – преценката е ваша. Използвайте специална четка или две – плътна, голяма и нанасяйте с нежни потупващи движения. Всъщност, вместо да ви обяснявам аз – вижте видеото: