featuredimage_model1-580x464Всяка уважаваща себе си жена знае колко е важно почистването на лицето й. Дори да не ползвате грим, който да “сваляте” от лицето си в края на работния ден, по лицето ви пак полепва мръсотия, която трябва да отмиете. Било от самия въздух около вас, от вредните частици в него, от мазнината, която отделя епидермиса на кожата ви или по друга причина, но лицето ви има нужда от задължително почистване всяка сутрин и вечер.

Разбира се, приди да изберете медикаментите, които ще употребявате, най-напред трябва да разберете какъв е вашият тип кожа. Това не може да ви кожа друг освен професионален козметик, но е ценна информация. Какъвто и тип да е кожата ви обаче, има един продукт, който можете да използвате съвсем спокойно. Това е мицеларната вода.

Тя прилича малко на тоника за почистване на лицето, но е по-щадяща към кожата. Отново се предлага за различни типове кожа, но характеристиките им са сходни. Мицеларната вода се използва лесно, бързо и дори на най-деликатните области на лицето ни като областта около очите и дори устните. Нейният принцип на работа освен това е по-различен от колкото при редица други. Не съдържа алкохол, аромати или други съмнителни съставки, В състава й участват мицели, които на практика абсорбират мръсотията и я привличат. Почиства се всичко – грим, фон дьо тен, мазнина, сенки, секрети и т.н. Лицето няма нужда от измиване, а оставя свежо и често.