Жените сме по-склонни да харчим с широки пръсти, не мислите ли?

Харесваме си ту някоя дрешка, ту чифт обувки, чанта, парфюм, козметика buy-smartили нещо друго. Ходи ни се по кафета, за да можем да си клюкарим с приятелки. Ходи ни се по магазини, за да сме винаги модерни. Искаме да гледаме новите филми по кината и да посещаваме различни клубове, за да сме винаги в крак с новостите. Какво да кажа, женски слабости… които понякога излизат доста скъпо

Затова не бива да прекаляваме. Всичко трябва да е пестеливо и пресметнато. Малко хора в родната ни страна могат да си позволят реално всичко, което им се иска. За останалите от нас не е хубаво да мислим толкова неразумно и импулсивно, защото подобни действия неминуемо ще се отразят на месечния ни финансов баланс накрая.

Никой не обича да се ограничава, но помислете от тази гледна точка. Какво предпочитате? Да се лишите сега от нещо, което след два дни ще сте забравили, или да задлъжнеете и да се чудите какво да правите през следващите месеци, години… Капка по капка, вир става, са казали хората. Но и от задължение след задължение голям дълг се получава. Спестете си го, когато е възможно. Изисква се само малко мисъл и самоконтрол. Наистина ли имахте нужда от още една черна чанта, от още едни сиви ботуши и още един чадър само защото е червен?