Октомври се оказа много противоречив месец. Първо беше топло, а след това ни “удариха” ниски и почти зимни температури, а рязкото застудяване неминуемо се отразява на външния вид на кожата ни. Затова макар да я прикриваме с все повече ката дрехи, не бива да занемаряваме грижите за нея. Какво имам предвид?

Колкото е по-студено, толкова по-малко течности приемаме и следователно създаваме условия за дехидратиране на кожата си. Този процес често се получава и неосъзнато, защото не усещаме липсата на достатъчно вода в тялото си, докато то всъщност бива подлагано на непрестанни изпитания.

Самият студен въздух освен това се отразява неприятно на кожата ни, защото тя е единственият орган (без очите може би), който има непрестанен досег с външния свят. Всички неприятни обстоятелства неминуемо ни оказват влияние и затова ви предлагам няколко съвета как да опазите здравия външен вид на кожата си в студеното време:Top-tips-for-healthy-winter-skin

– не спирайте да пиете вода – тя е жизнено необходима за здравето на цялото ви тяло; но не се броят различните сокове, газирани или други напитки;

– слагайте си лосиони – водата в банята изсушава кожата ви, затова не пропускайте да се намажете с малко мляко за тяло, олио, лосион или друг продукт, който използвате.

– предпазвайте се хубаво – не допускайте пряк контакт на студа с кожата ви – все още температурите не са опасни, но прекалено студеното време може да изсуши кожата ви до такава степен, че да започне на се пука на кървави рани.

Затова обръщайте си внимание без значение от обстоятелствата около вас в момента. Винаги е хубаво да сте една крачка напред.