Неслучайно розата е наричана Царица на цветята. Освен че олицетворява любовта и страстта, тя е синоним и на красота. Ние пък сме големи късметлии, защото българските продукти от уханния цвят са висококачествени и леснодостъпни.

Знаете ли например, че розовата вода може да се използва в почти всички разкрасителни дейности? Розовият хидролат влиза в ежедневната грижа за кожата като тоник за лице, почистваща вода или друг продукт. Може да го нанесем върху кожата с памучен тампон или да го напръскате върху лицето с пулверизатор.

Независимо дали имаме чувствителна, мазна, суха или смесена кожа – розовата вода е подходяща за всеки тип и може да се използва ежедневно без странични ефекти.

Розовата вода действа антибактериално и почистващо, затова нейното използване е препоръчително при появата на акне или друг вид кожни екземи. Тя спомага за премахване на черните точки и намалява количеството себум.

Благодарение на овлажняващия си ефект, водата от рози е идеална и за суха кожа – не само на лицето, но и на тялото. Смята се, че ароматната вода помага и при сух, сърбящ скалп и поява на пърхот.

Сред чудодейните сили на този природен продукт е и борбата с появите бръчки. Съдържащият се витамин С се бори с признаците на стареене, затова ри редовна употреба кожата на лицето изглежда свежа и млада.

Не на последно място, розовата вода е бори подпухналите очи. Просто трябва да напръскаме зоната с деликатен спрей или околоочен контур и моментално ще почувстваме охлаждащ и ободряващ ефект.