След една определена възраст, грижата за лицето започва да изисква по-специално внимание и определени продукти. Зрялата кожа има различни нужди, с времето тя изтънява, става по-суха и губи голям процент от еластичността си. Разбира се, това води до появата и на бръчки.

Прието е, че още след 25-тата си годишнина трябва да започнем да обръщаме по-голямо внимание на кожата на лицето си, за да забавим невъзвратимите процеси на стареене. Например от 50-годишна възраст пък трябва да обърнем повече внимание на дехидратацията и да си осигурим необходимото ниво на влажност.

Важно е да се научим да обръщаме внимание на лицето си не само подтиквани от възрастта, но и от сезона и климатичните условия. Важно е да се погрижим за очите си, защото в тази зона кожата е особено тънка и чувствителна. Може да нанасяме специален дневен или нощен крем, който в същото време противодейства на малките бръчици. Вариант е и околоочният контур, който освежава, премахва белезите на умора и снабдява кожата с колаген.

Друг момент е здравословното приемане на течности. Пиенето на вода изхвърля токсините от тялото ни, осигурява стегната кожа, поддържа мозъчната дейност и ни помага да поддържаме физическа форма. Разбира се приемът на вода също зависи от индивидуалните потребности , външни влияния и възраст, но е хубаво количеството да бъде най-малко два литра на ден.

Алтернативно допълнение може да бъде кокосово масло за лице, което овлажнява и изглажда кожата. За да получим малко уелнес, може да изберем крем, който съдържа етерични масла. Те даряват не само много влага, но и осигуряват релаксация и чувствено удоволствие чрез аромата си.

Масажът на лицето също стяга контурите, облекчава напрежението и подмладява.