Обичам те! Има ли по-желани и чакани думи? Има ли друг израз, който да въздейства така силно, да ни издигне в небесата и да ни стопли толкова много? Всеки е чувал и казвал свещените думички поне веднъж в живота си. Но любовта е многопластова, всестранна и разнолика. Тя владее всички езици и дава възможност да кажем, че обичаме някого по много и различни начини. Нека видим няколко от тях, а накрая вие ще споделите как изразявате любовта си.

Думи на признателност: Хората, служещи си с този език на любовта харесват словесни потвърждения на привързаност, признателност и обич. Комплиментите, честите „обичам те“, много текстови съобщения и прочие се вписват добре към техния начин на живот.

Оценка чрез действия и думи на подкрепа: Хората, говорещи този любовен език, особено се радват да прекарват активно време с партньора си. Например като слушат, осъществяват зрителен контакт и присъстват напълно в ежедневието на другия.

Качествено време за двама: Знаем, че действията говорят по-силно от думите. На мен лично това е любимият ми „език“. Важно е за хората, които предпочитат този стил на общуване, да им бъде показано колко много са харесвани, обичани и обгрижвани. Например, сервиране на сутрешното кафе, прегръдка, докато гледате телевизия вечер, изненадващо телефонно обаждане просто, за да чуете гласа им.

Подаръци: Когато хората получат подарък, те се чувстват особено ценени. Паричната стойност не е важна в случая, внимание се обръща на самия жест и чувството, че си важен в живота на някого.

Физическа близост и нежно докосване: Физическите контакти като целувки, държане за ръце и нежни прегръдки са от значение за хората, чийто език на любовта е физическото докосване. Защото освен всичко, любовта е и това – силно чувство с външна проява под различна форма. Така ли е?