Косъмчетата над горната устна са нещо, което всяка жена има и дори да са минимални, много жени смятат, че трябва да се отърват от тях. Дали наистина имате нужда или не е по ваша преценка. Днес ще ви изброя няколко начина за тяхното премахване.

Един от най-бързите методи за отстраняването им е чрез използването на крем за обезкосмяване. За тези, които имат фини косъмчета, той е перфектен, но има моменти, когато употребата му може да умножи тези косъмчета.

Други възможни решения биха били избелване или кола маска. Първият метод се осъществява със специални комплекти, които могат да бъдат закупени в супермаркети, но се препоръчват само за леки и фини косъмчета. Що се отнася до брюнетките – по-добре е да го изпробвате, за да видите какъв ефект има. Ако искате вместо това да изпробвате кола маската, препоръчително е първият път да отидете в козметичен център и чак след няколко посещения да купите кола маска от супермаркета и да започнете сами да извършвате процедурата у дома. Ефектът ще продължи около три седмици и след това ще бъде необходимо да ги премахнете отново.

По-дълготрайните методи биха били пинсетинг или трайно обезкосмяване. Първият дава възможност за пълно премахване на космите и е дълготраен. Необходимо е преди това кожата да бъде хидратирана, чиста и в допълнение, да се извършва с дезинфекцирани пинсети. Важно е пинсетата да е малка и скосена, тъй като ще улови космите по-добре. Въпреки това е много трудно да се извърши тотална депилация с пинсети.

Окончателната депилация би била чрез лазер. Само няколко сеанса биха били напълно достатъчни да се отървете от косъмчетата над горната устна.