Днес ще си говорим на тема домашна аптека. Ще ви разкрия тайната как да си направите домашна маска за лице с основна съставка киселото мляко на Лакрима и какви са ползите от подобни редовни процедури, които лесно да извършваме в домашни условия.

yogurt-faceПърво, домашната маска с кисело мляко хидратира кожата много добре, а всички жени знаят, че хидратираната кожа е красива кожа.

Млякото съдържа също така много полезни вещества, сред които аминокиселини, пробиотици, мастни киселини, витамини, цинк, калций и т.н. Със сигурност ще подхраните кожата си, ако й предоставите пряк достъп до горе изброените. Лицето, което е подхранено по този начин, е по-издръжливо срещу външни влияния, по-устойчиво е откъм изсушаване и бива по-еластично.

Надавам се да съм успяла да ви убедя след казаното дотук. И след като изброихме ползите от приготвянето на домашна маска, май стана време да ви издам любимата си рецепта за такава с кисело мляко. Ето нейните съставки:
–    половин  кофичка гъсто кисело мляко – аз използвам това на Лакрима с 3,6% масленост
–    Сок от половин лимон
–    1 ч. л. мед

Разбърквам тези три съставки до получаването на хомогенна смес. Преди тя да се нанесе на лицето обаче, то трябва да е хубаво почистено от всякакви замърсявания. За тази цел ви препоръчвам да използвате гел за почистване и след това да минете кожата си с тампонче с мицеларна вода. Тя ще премахне и последните ненужни частици от кожата ви. Едва след това нанесете маската, като избягвате областта около очите и устата. Легнете някъде удобно, затворете очи и релаксирайте в продължение на 10-15 мин. Ще усетите как млякото бавно попива и подхранва кожата ви. Накрая отмийте сместа с хладка вода и нанесете подходящ за вашата кожа крем.

ПП: Ако искате сместа за маската да е по-гъста, предлагам ви следния трик. Вземете една филия хляб и върху нея намажете съответното количество кисело мляко. Изчакайте, докато хлябът попие от водата и след това пресипете млякото в отделен съд, в който да го смесите с останалите съставки за приготвянето на маската ви за лице.