Лятото е най-любимото ми време от годината. Обичам слънцето и лекия топъл полъх на вятъра. Обожавам да ходя на море и планина. Опаковането на багажа обаче ми е най-неприятната част – първо на отиване и после на връщане. Почти винаги правя списъци, за да не забравя нещо. Главно това са козметичните продукти за кожа – тяло и лице.

summer skin care-saidaonlineОтбелязвам си най-важното: крем против изгаряне, шапка и слънчеви очила! Нека имат предвид това най-вече по светлите читатели на блога ми. Много е неприятно, когато силното слънце вземе първите си жертви – носа и скулите. Оставете неприятната червенина, но опъването на кожата и беленето са двете наистина нежелателни последици. Затова не забравям да си взема крем с висока УВЕ-защита и хидратиращ крем за след излагане на слънце. Това особено много важи за ходенето на планина, където слънцето направо прежуля. Но независимо дали съм избрала да съм на или над морското равнище се старая да поемам повече вода и други течности, за да набавя необходимото на жадната си кожа.

Следва шапката. Винаги гледам за себе си и препоръчвам тя да е с възможно по-широка периферия. Не само защитава от неприятни изгаряния лицето и раменете, но и пази от появата на лунички и изглежда страхотно допълнение към цялостната  визия.