tired-womanСпали сте 8 часа, а се събуждате сякаш след поредния ергенски запой? Мислите, че кафето трябва да се приема венозно? Нямате тонус, а любимите ви предмети вкъщи са диванът, телевизорът и най-вече леглото и възглавницата? То тогава най-вероятно сте жертва на пролетната умора, която е изключително „модерна“ този сезон.

Както за всяко отклонение от нормата обаче, така и тук си имаме решения и хитринки, които да ни помогнат за по-бързото справяне с неуморната умора през пролетта. В тази връзка директорът на отдел „Маркетинг и реклама“ в списание „Биограф“ Светослав Кантарджиев съветва представителките на нежния пол да се погрижат за всички у дома с оптимално решение на проблема в лицето на здравословните гозби, приготвени от пресни зеленчуци и подправки. Да не забравяме и интензивния прием на витамини, които си добавяме по най-вкусен начин чрез плодовете.

Джогингът също е отлична идея, когато усетите спад на тонуса през пролетта. Освен че се грижи за цялото тяло, подпомагайки интензивното горене на мазнини, той е чудесен старт на деня, който ще ви зареди с ентусиазъм и нови сили.

Разбира се, най-добрият лек срещу пролетната умора е просто да отделите достатъчно свободно време, в което да се погрижите тялото ви да си отпочине, слушайки любимата музика, четейки интересна книга или просто в компанията на любимите хора.