Днес ще ви разкрия още една полезна и ефикасна маска за лице с главно действащо лице хумата. Глината от векове е утвърден и признат от народната медицина заради безспорните си качества и предимства: пречиства, лекува, а ние, жените, често прибягваме до нея, за да се разкрасим в домашни условия. Ефектът е поразителен.

Моя много близка приятелка излекува упоритото си акне именно с помощта на хумата. Рабира се, ползваше скъпа медицинска козметика паралелно с домашните процедури, но ми сподели, че благодарение на хумата процесът по премахване на досадните пъпки се ускорил.

akne

Ето и нейната рецепта: 1-2 ч.л. хума и 1 ч.л. кисело мляко с висока масленост. Съставките се разбъркват с пластмасова лъжичка и в немателен съд до получаване на гъста и гладка смес. Може да се наложи да регулирате колиеството на млякото в зависимост от неговата плътност. Металните лъжици и купички са забранени, защото се счита, че металът поема част от ценните минерали и витамини. С маската се намазват лицето и шията, а ако имате акне по гърба или други части на тялото – също, оставя се да престои 15-20 мин., след което се изплаква обилно с вода. Повтаряйте процедурата през 1-2 дни и ще забележите осезаема разлика още след първата седмица.

Успех в борбата с акнето и зпомнете, че красота струи преди всичко отвътре!