След всички празнични дни и хубави трапези, идва новата година, която ни кара да се замислим дали искаме да направим нещо ново. Обикновено ние, хората, правим равносметка за това, което не харесваме в себе си и започвам да го коригираме. Най-често това са килограмите и картите за фитнес се продават като топъл хляб. Ала забравяме нещо важно, че за да бъдем най-добрата версия на себе си, преди всичко трябва да сме здрави.

Аз имам моите методи за поддържане на добър тонус през цялата година. За тази цел ми помага един метод, останал още от баба ми. В семейството никой друг не го прилага освен мен. Причината е, че за да има ефект, е необходимо постоянство. За енергия през цялата година баба ме научи всяка сутрин на гладно да пия по 1 с.л. сок от бъз. Не го купувам от магазина, а залагам на български производители. Баба казваше, че бъзът има свойството да чисти всички лоши клетки в тялото, както и в кръвта. Дали до внушение или нещо друго, но при мен редосвната му консумация наистина помага и се чувствам чудесно в кожата си.

Имам и още един ритуал, който правя всяка сутрин преди закуската. Той включва смесване на половин малък буркан мед с половин бутилка ябълков оцет. Готовата смес се разбърква и от нея се добавя една супена лъжица в чаша с топла вода. Това ми действа прочистващо, наистина детоксикиращо и спомага на организма ми бързо да се събуди и заработи. Комбинацията е приятна за пиене, въпреки оцета, който задължително трябва да е ябълков.

Помнете, че дори да не ви допадат моите методи за тонус и детокс и да не се припознаете в тях, то който и друг да изберете, е необходимо да сте постоянни. Не го правете само първите месеци от година, а продължете. За дълготрайни резултати трябват усилия, които се полагат дълго. Успешна и здрава Нова година!