Здравейте отново! Надявам се, че първата част от темата ви е допаднала, защото сега продължаваме с още информация. Нека сега видим колко ефективни са кремовете за очи.
Кремовете и серумите за очи не са чудодейни лекове, които магически избледняват видимите кръвоносни съдове или тъмната пигментация на кожата. Тези продукти обаче са добри за успокояване и овлажняване на кожата. В същото време зоната около очите изглежда по-спокойна, тъй като фините линии са дискретно подплатени.

Каква роля играе приемът на течности?
Пиенето на достатъчно течности като цяло е много важно за здравето. Вече знаете, че препоръчително количество е около 1.5 литра на ден с неподсладен чай, вода или разреден сок.

Ако тялото е дехидратирано поради недостатъчно количество течност, съдържанието на кислород в кръвта намалява. Сенките под очите се развиват по-бързо, защото съдовете се разширяват. В същото време цветът на деоксигенираната кръв е особено тъмен.

Лазерни процедури и избелващи кремове
Тези, които се осмелят да направят крачката и да се подложат на комплексно лечение, могат да използват избелващ крем за извършване на хиперпигментация.

Въпреки това, тъй като при това лечение могат да възникнат странични ефекти, хиперпигментацията има смисъл само под медицинско наблюдение. Лазерното лечение също минимизира пигментацията на кожата.

В случай на необичайни кръвоносни съдове, инжектирането на хиалуронова киселина или автоложна мазнина под очите също се е доказала като ефективна.

Кога е полезен медицинският съвет?
Ако тъмните сенки под очите се появят сравнително неочаквано и спонтанно, то може да имат физическа причина. Дефицитът на желязо често е причина за появата на тъмни кръгове.
В същото време тъмните кръгове под очите често са индикация за заболявания като диабет, алергии или функционални нарушения на щитовидната жлеза. В този случай медицинската консултация е задължителна.