Хей, гледахте ли първия сезон на сериала Wednesday? Дори да сте пропуснали, иконичният образ на Джена Ортега в главната роля завладя света, като остави отпечатък не само в модната, но и в козметичната индустрия. Макар и вече извън тренда, смятам, че Уенсдей Адамс е добър пример за есенен грим. Нека видим как да го направим сами:

Избираме лек, непокриващ фон дьо тен с един до два нюанса по-светъл от собствения ни тон на кожата. Финалът определено не трябва да е лъскав. Нанасяме слой с гъбичка за грим и матираме Т-зоната (чело, нос, брадичка) с полупрозрачна пудра.

След това избираме червило или молив за устни в цвят слива. Не нанасяме продукта върху цялата повърхност на устните, а го нанасяме в средата и след това притисваме устните една към друга. Това създава деликатен омбре ефект и тъмният тон изглежда по-естествен. Накрая нанасяме прозрачен балсам за устни.

Тъмни, но не прекалено тъмни – затова толкова много обичаме опушените очи на Джена Ортега! За да създадем външния им вид, първо разнасяме кафяви сенки върху целия клепач, а също и по линията на долните мигли. След това нанасяме черни сенки за очи върху горния и долния клепач и леко размазваме с пръст или четка, докато се получи плавен преход на двата цвята. Накрая нанасяме сиви метални сенки за очи върху центъра на клепача и сме готови.