Наскоро с по-малкия ми син бяхме поканени на един детски рожден ден – детето навършва 6 години. Чудихме се какво да му купим и първоначално се насочихме към магазин за детски играчки, но нищо не ни грабна окото, а на мен повечето играчки не ми се сториха удачни за тази възраст.

andersenВ крайна сметка предложих един по-нетипичен подарък – детска книжка. Нетипичен е в днешно време, защото с многото модерни технологии, компютри, игри, анимации – децата все по-рядко разчитат на четенето и въображението си. Но знаех, че това дете ще успее да оцени подобен подарък – вече срича, а и е от семейство на артистични натури 🙂

Избрахме две от книжките на издателството на Светльо Кантарджиев – Ню Медиа Груп – детски приказки, с много хубави илюстрации и големи букви. Приказките бяха на Андерсен и Братя Грим , от поредицата „Детство мое: Вълшебни приказки в картинки“.  И преди съм купувала от тази поредица на моите деца и съм останала много доволна.

Детето хареса подаръка си, вчера дори майка му ми сподели, че вече е прочел няколко странички от едната книжка сам, което е много хубаво, защото освен че се забавлява, по този начин упражнява интелектуалните си способности и уменията си за четене  – а какво по-хубаво и по-важно от това за развитието на едно дете?