Когато ви попитат дали избирате продукти на билкова основа или тези, излезли директно от химическата лаборатория, вие със сигурност ще изберете натуралните препарати, дошли от природата. Разбираемо донякъде. Даровете на природата се отразяват много по-благотворно на тялото ни. Най-силният ви аргумент е, че в миналото жените са изглеждали поразяващо добре без козметиката дори да е била развита.

herbalНо откъде знаете? Да не би да сте живели тогава? О, може би сте чували това от баба ви или от прабаба ви. А сега ми отговорете къде е живяла тя. Най-вероятно не в 21 век, най-вероятни не в голям град, а може би и без наличието на фабрика на близо, да не говорим при пълна липса на автомобили. Следователно въздухът е бил много, много по чист и едва ли кожата на лицето се е замърсявала толкова. Много добре тогава е действала отвара от лайка, невен, обелки от ябълка, краставица, корени от репей, листа от коприва и какво ли още не. Правили са се запарки от една или десетки билки едновременно и всички те са поддържали кожата здрава, еластична, действали са противовъзпалително и така нататък. Но само в условията на живот близо до природата.

Ако дори сега се качите и поживеете няколко месеца високо в планината, ще забележите, че и кожата ще се замърсява значително по-малко, косата ще се омазнява по-рядко, ще се чувствате по-отпочинали, ще спите по-добре…

В условията на големия град обаче, ви е необходима по-силна защита от просто отвари – по-силни препарати, резултат от редица изследвания: как да се предпази кожата от вредните влияния; какъв UV-фактор да се сложи, за да се намали влиянието на вредното силно слънце и други.

Затова дори и 77 билки и половина няма да сработят в днешната среда. Могат да са допълнителни елементи от ежедневния ви тоалет, но със сигурност ви трябва по-силен продукт!