Независимо дали сте стартираща фирма или отдавна вече съществуваща и се занимавате с козметика за лице или тяло, сигурно ви е хрумвала идеята за уеб сайт и дигитален маркетинг. Попаднах на добър материал в Epis.bg и реших да обмисля как всички тези неща могат да помогнат или да ви навредят, ако продавате козметика.

Всички сме виждали онези досадни реклами „преди и след“, на които има лица с кожни проблеми. Първото нещо, на което искам да обърна внимание е естетиката. Моля ви, не продавайте козметика, използвайки грозни лица, несъвършена кожа, нелицеприятни кожни проблеми и такива неща. Ако вашият продукт е крем за лице против бръчки, моля ви не слагайте, жени с кожа, като на шарпей, всички хора са наясно, че това дори с най-скъпия крем не е възможно да се коригира. Козметиката и за лице и за тяло винаги е била за красотата, нека и рекламите в онлайн пространството и изобщо дигиталния маркетинг, не показват обратното.

Относно изграждане на самостоятелен сайт, моето мнение е, че ако искате да продавате повече, то такъв ви е нужен. Всеки може да продаде 1-2 опаковки от даден крем за лице онлайн, но ако желанието ви е да развивате бизнес, то 1-2 опаковки едва ли са ви достатъчни. За тази цел обаче е необходимо да изградите доверие в клиентите ви, като това може да стане само чрез уеб сайт и дигитален маркетинг.

Представете си, че имате един единствен продукт, който има най-уникалните съставки на българския пазар. Ако си мислите, че не си заслужава разхода за един продукт цял сайт, определено грешите. Сайтът ще служи като визитка и ще обяснява подробно как вашият крем, серум или козметичен продукт е уникален. Можете да добавите дори отзиви от реални клиенти, видеа с изработката му, да подкрепите дадена кауза, например био начина на живот и тн.

Ако пък имате много продукти, но досега сте продавали без сайт, тогава един електронен магазин ще ви улесни в пъти. Ще можете да си следите наличностите, да не губите време в търсене на адреси, телефони за доставки и тн. Всичко ще е събрано на едно място. Сами виждате колко позитиви може да ви донесе дигиталният свят, ако продавате козметика. Ние ви обяснихме защо, на вас остава само да започнете да продавате повече.