IMG_9575-11Истината е, че много често ние жените имам навик да обръщаме много повече внимание на грижите за лицето си, отколкото на грижите за цялото ни тяло.

Почистваме лицето си с гелове, маски, ходим на козметици и какво ли още не, в което няма нищо лошо. Не ме разбирайте погрешно, подкрепям подобни действия.

Това, което искам да кажа, е, че от време на време е хубаво да правим пилинг на цялото си тяло. Дори да не ги усещаме и да не ги виждаме по ръцете и краката ни също се натрупва тънък слой от мъртви клетки. Хубаво е да го отстраняваме понякога, поне веднъж в месеца например. Моят личен съвет е да си купите два душ гела, като единият да е с меко и нежно за кожата кремче, а другият да е с гранули. Първият използвайте редовно, а този с гранулите не използвайте повече от веднъж на две седмици, за да не протъркате кожата си все пак и да не я изсушите. Ако не прекалявате с употребата му, ще усетите, че тонизира кожата ви и я освежава, защото подобрява достъпа на активните клетки към кислорода. Като премахвате най-горния, мъртъв слой, вие помагате на тялото си да диша по-лесно.

Имайте предвид, че с честота на употреба максимум веднъж на две седмици на, вие ще купите пилнг гела веднъж, а ще го използвате много дълго време. При това ще помогнете на кожата си да изглежда по-здрава и по-красива.

Какво по-хубаво от това?