С идването на пролетта започнаха ремонтите, почистванията, ранното ставане, късното прибиране и изтощението заindex цялото тяло. Изтощението и за кожата.

Март ни посрещна с малко хаплив нрав и след като Баба Марта мъничко ни се поозъби, а после показа, че все пак е блага, взехме да се поотпускаме и позабравихме за някои важни моменти в грижата за себе си. Какво имам предвид в поотпускане? Масово захвърлихме по-плътните дрехи и сякаш само чакахме думата пролет като знак да се  поразсъблечем. Бас държа, че сигурно сте позабравили и да махнете по-тежкия грим.

В топлото време потите на кожата се разширяват,  а това позволява и повече замърсяване. И то не само от околната среда, но и от пластовете фон дю тен или пудра. Моята препоръка е да намалите грима през топлите месеци. Използвайте дишащи пудри с магнезии и цинк и не оставяйте с грим повече от необходимото.

Една от любимите ми актриси, Анджелика Хюстън, беше казала през образа на своята героиня във филма “Имало едно време..”, че лицето се мие по 20 пъти на ден, защото “Чистотата, граничи с божествеността!”.

Не забравяйте думите й, особено в съвременния ни забързан свят с малки улички и големи замърсявания.