Кремове против бръчки
Борба с бръчките

Всяка жена се притеснява за съхранението на изпънатата кожа на лицето. Именно това кара повечето жени рано-рано да започнат да ползват всякакви кремове против бръчки, за да останат красиви по-дълго. Дали това би имало ефект много зависи и от самите нас, тъй като за добра кожа не е нужно единствено грижа с козметични продукти. Начина ни на живот също има голямо значение, тъй като например една заклета пушачка няма как в един момент да не и се отрази влиянието на вредните вещества от тютюноушенето, храната също е от голямо значение, както и замърсеният въздух. Козметиката за лице и в частност кремовете за лице имат за цел да предпазват кожата от външни вредни влияния, да я хидратират и да доставят необходимите и витамини. Когато си купите такъв крем е добре да прочетете какви съставки съдържа.

В доста реклами на кремове се слушали за коензим Q10, който е предназначен специално за борба с бръчките, най-вече присъства в околоочните кремове за изглаждане на нежната кожа.

Алфа-липоичната киселина е антиоксидант, който стяга и тонизира кожата и неутрализира свободните радикали. Използва се главно за пилинг на кожата и борба с бръчките в дълбочина.

Витамин Е е също много важна съставка, тъй като се среща в голямо количество в кожата и при липсата му се засилва увисването и набръчкването и.

Това са много малка част от съставките в кремовете за лице, но според специалистите са едни от най-важните за грижите за кожата.