Който не е тръгвал да се жени, той не знае как в един момент му се иска да се откаже.Ама не защото е преценил, че изборът за партньор, който е направил, не е достатъчно читав, а защото подготовката на тържеството и съпътстващите го организационни и от всякакво друго естество проблеми направо му убиват желанието за всичко.

svatbenapricheskaЗа разлика от повечето жени, никога не съм си мечтала за пищни сватбени тържества, дълги рокли и прозрачни воали. Да, ама знаете как е с родителите. И да не им чупим хатъра, се решихме да направим сватба. Организацията, разбира се, възложихме на специализирана агенция. И слава богу. Но и останалите неща – като избор на рокля, прически, костюми и прочие подробности, които са гаранция за това, да се чувстваш добре в тоя важен ден, пак не са малко.

Естествено едно от най-важните неща за булката в сватбения ден е прическата. И понеже досега винаги съм поддържала един по-хипи имидж за косата си и почти не съм се виждала с официална прическа, нямах и наблюдения на коя фризьорка мога да разчитам, за да няма неприятни изненади в последния момент. Затова реших да мина на  изпитания вариант проба-грешка. Е, след препоръки от приятелки, минах през няколко салона – не знам защо обаче, повечето коафьорки си мислят, че на сватбата си задължително трябва да изглеждаш като леля, залагат на едни неестествени обеми, все едно че си сложил каска на главата.

И както често се случва, доброто решение идва без препоръки и изненадващо. Както се прибирах от магазина, натоварена с пазарските чанти, видях табела на нов салон за красота, която досега не беше попадала в полезрението ми – Alure се казва студиото, на ул. Проф. Георги Златарски. Уговорих се с една от фризьорките – млада и модерно изглеждаща жена – за следващия ден.Е, права излезе приказката, че човек работи така, както изглежда. Направи ми модерна и семпла прическа, която едновременно стои много тежко и стилно, но и в която има много вятър. Е, както казах не винаги практиката с препоръките води до най-добрите резултати. Понякога новото и непознатото носи повече късмет – наистина повече, защото освен за прическата се уговорих за процедури и грим с козметичката, за маникюр с маникюристката. Така де – допреди няколко дни дори не подозирах, че съществува салон за красота Alure.