Май месец, колко хубав месец. Празнци, балове, топло време. Обичам този месец. Не е нито прекалено горещо, но пък спокойно можеш да си ходиш с рокли, тениски. Колко е приятно, когато не си навлечен с купища блузи, чорапогащници, тежки ботуши и палта, сякаш се чустваш с тонове по- лек.

Само, че със свалянето на целия куп дрехи започват и да личат килогрмите качени през зимата. Всеки прибягва към усилени тренировки, диети и какво ли още не. Честно казано мразя да си броя калориите, даже ненавиждам това. Обичам да си ям сладко, сирена и каквото ми е на душа, разбира се не прекалявам. Наблягам на упражнения и тренировки. От модните индустрии и социалните мрежи ни натрапват един модел за префектна фигура, според който трябва да си 40 кг и да си висок 180 см. Нормално ли е това? Не е ли по-добре да се набляга на здравословно хранене, с повече движение, дори не е и нужно да се потиш във витнеса. Честно казано не съм съгласна с тези стериотипи, които се създават. Това кара все повече млади момичета да прибягват към строги диети, които в последствие им причиняват хранително разстройство, от което е изключително трудно да се излекуваш. Адмирирам младите жени, които открито разказват за проблимте, които са имали, като по-малки и как са успели да се справят с проблемите с храненето. Дано повече момичета ги гледат и да разберат две неща, по-скъпо нещо от здравете няма и не винаги да си слаб означава, че си красив и имаш перфектна фигура. Не мога да отрека, че напоследък се появява тенденция, в която мъжете все повече си падат по по-пищни дами. Под “по-пищни” не разбирайте наднормено тегло, или нещо подобно. Моя мъж например, ме харесва, кгато съм с поне 5-6 кг по-пълна. Моите килограми си ги поддържам от 25 годишна. Когато се запознах с него бях на 21 и тежах с около 10 кг повече от сега и никога не пропуска да ми напомни, че съм била много по-секси. Хресва ми, че се обръща внимание и на тренировките, не за слабо тяло, а за оформено тяло, което няма нищо общо с броенето на калории, а напротив, както казват и повечето диетолози, хапва се на често по малко.

Хранителното разстройство е много сериозен проблем, на който все повече малди момичета се поддават. Ние  сме хората, които да им кажем и покажем, че красиво тяло се получава не с неядене, а с тренировки. А и да си говорим открито, слабото вече не е на мода.